AMRUT - whisky z krajiny, kde by ste ju nehľadali
Aj v ďalej Indii prišli na chuť tohto unikátneho zlatistého moku.
Ak ste si mysleli, že whisky je doménou britského poloostrova, musíme vás vyviesť z omylu. Na svete možno niet inej krajiny, kde by bolo toľko páleníc whisky ako v Indii. Aj keď by sme mohli polemizovať nad kvalitou produkovaných nápojov, musíme uznať fakt, že popularita tohto nápoja už dávno prešla hranice Európy a Ameriky. Zvláštnosťou je aj vstupná surovina, ktorá sa na výrobu používa a tou je melasa, nie tradičné obilie.
Liehovar Amrut však vyrába whisky tradičným spôsobom z obilia a jeho produkcia spĺňa aj najprísnejšie kritéria stanovené na tento nápoj. Pálenica bola založená v roku 1948 s úmyslom zásobovať indické vojsko cenovo dostupným alkoholom. Po celý čas fungovania pálenice pracujú na tom, aby ich whisky spĺňala všetky kritéria kladené na výsledný produkt. Whisky „made in India“ sa v prípade Amrutu riadi škótskymi vzormi. Za overenú ingredienciu sa považuje škótsky slad z jačmeňa sušeného dymom z rašeliny a primiešanie indického jačmeňa. Voda z úpätia Himalájí a dozrievanie v dubových sudoch v teplých tropických podmienkach dáva whisky plnú silu.
Galéria k článku
K článku neboli pridané žiadne iné obrázky.
Komentáre k článku
Doposiaľ nebol pridaný žiadny komentár.
Komentáre môžu pridávať len registrovaní užívatelia.