Gin “London Dry”
"London Dry" neznamená pri výrobe ginu miesto jeho pôvodu.
Gin patrí medzi celosvetovo obľúbené alkoholické nápoje. Prenikol takmer všade tam, kde sa konzumujú liehoviny. Stretnete sa s ním v chudobnej Afrike, kde si nerobia ťažkú hlavu so servírovaním nápoja, ale aj v exkluzívnych kluboch veľkomiest, kde si ho hostia vychutnávajú čistý alebo v miešanom nápoji.
Tradičné značky ako Gordon´s, Beefeater alebo Tanqueray sa vyrábajú už od 19-teho storočia a sú to producenti s dlhoročnými skúsenosťami. Ich fľaše nájdete v každom bare.
Ako by sa gin dal opísať? Je to číry destilát ochutený borievkovými bobuľkami a ďalšími extraktmi alebo výťažkami z bylín.
Čo však v skutočnosti znamená označenie „London Dry“ na etikete fliaš? Jedná sa o spôsob výroby, nie o umiestnenie produkcie. London Dry je považovaný za najprestížnejší spôsob výroby ginu, ktorý zahŕňa destiláciu alebo redestiláciu nápoja spolu s čerstvými výťažkami rastlín a borievok. Väčšina paliarní si základný alkohol alebo destilát na výrobu ginu nevyrába od začiatku. Výroba alkoholu je komplikovaná a radi ho zveria odborníkom. Tajomstvo výroby ginu však spočíva v špeciálnych receptúrach. London Dry sa tradične destiluje v medených destilačných kotloch spoločne so zmesou bylín a bobuliek borievky. Liehovina sa počas destilácie uvoľňuje, stúpa nahor a spolu s ňou aj ochutenie, ktoré môže byť z pomarančovej kôry, škorice či iných aromatických korenín. Po skončení destilácie ostáva destilérovi veľké množstvo tekutiny a na dne destilačného prístroja rastlinné výťažky, pre ktoré je možné nájsť vhodné využitie.
Galéria k článku
K článku neboli pridané žiadne iné obrázky.
Komentáre k článku
Doposiaľ nebol pridaný žiadny komentár.
Komentáre môžu pridávať len registrovaní užívatelia.