Návod na prípravu vodnej fajky
Jednoduchý návod na prípravu a používanie vodnej fajky.
1. Sklenenú vázu vodnej fajky naplňte vodou najlepšie 3 až 5 cm nad spodný okraj trubice, maximálne však do dvoch tretín sklenenej vázy.
2. Kovovú trubicu a sklenenú vázu spojte krúživým pohybom (pre uľahčenie môžete navlhčiť tesnenie vodou).
3. Do hadice vsuňte priložený náustok alebo nasaďte priamo len jeho transparentný diel. Balenie obsahuje minimálne 2 kusy náustkov. Z hygienického a zdravotného hľadiska používajte na kontakt s ústami náustky či filtre na vodnú fajku.
4. Hadicu zasuňte do bočného otvoru kovového tela fajky a spoj kvalitne utesnite tak, aby do fajky neprenikal vzduch. (Pre kontrolu na vrchný otvor fajky položte dlaň a ústami natiahnite vzduch z hadice, rovnako ako pri fajčení. Vo vode by sa nemali objaviť bublinky a na dlani by ste mali cítiť ťah. V opačnom prípade skontrolujte tesnenie).
5. Ak je potrebné, natrhajte tabak na drobné kúsky (zhruba s veľkosťou hrášku). Potom ho voľne nasypte do korunky niekoľko milimetrov pod okraj tak, aby fajka dobre ťahala. Alobalom s rozmermi cca 15 x 15 cm obaľte korunku s tabakom. Alobal musí po celom obvode korunky dobre priliehať. Potom do alobalu v miestach, kde kryje tabak, urobte 20 – 40 malých dierok. Môžete použiť napr. špendlík alebo špáradlo.
6. Na zapálenie vodnej fajky je možné použiť rýchlo zápalné uhlíky alebo drevené uhlie. Pomocou klieštikov zapáľte rýchlo zápalný uhlík a po jeho rozžeravení ho položte na alobal na korunke. Uistite sa, že uhlík už neiskrí, inak by mohol znehodnotiť tabak v korunke. Drevené uhlie rozžeravte pomocou plynového sporáka, je možné ho rozžeraviť aj v krbe či ohnisku.
7. Vaša fajka je pripravená na fajčenie. Voda v sklenenej váze by pri nádychu mala bublať, po 3 – 5 nadýchnutiach by sa mal v sklenenej váze objaviť dym a v ústach by ste mali zacítiť chuť tabaku.
Galéria k článku
K článku neboli pridané žiadne iné obrázky.
Komentáre k článku
Doposiaľ nebol pridaný žiadny komentár.
Komentáre môžu pridávať len registrovaní užívatelia.