Osviežujúce Daiquiri nečaká iba na leto
Privoňajte ku kubánskym vôňam aj v zime
Koktail Daiquiri preslávil historickú reštauráciu El Floridita v Havane a vraj ho tam aj vymysleli. Bar ako súčasť reštaurácie sa stal legendárnym pretože počas pobytu na Kube do neho veľmi často zavítaj aj spisovateľ Ernest Hemingway. Daiquiri sa stalo jeho obľúbeným nápojom. Volil pre svoje posedenie jeho špeciálnu verziu - papa double. Do pohára s citrónovou šťavou sa primiešava rovnaký diel ananásovej šťavy a na rozdiel od tradičnej verzie koktailu sa pridáva namiesto cukru pár kvapiek maraskína.
Obľúbený hosť v tomto bare nikam neodišiel. Od roku 2003 sedí jeho bronzová socha pri barovom pulte a starostlivo dohliada na barmamov, ktorí servírujú daiquiri svojim hosťom.
Recept na prípravu osviežujúceho nápoja je jednodochý. Budete potrebovať nasledujúce suroviny:
3 cl citrónovej šťavy
2 cl cukrového sirupu
koliesko citróna
medovka lekárska
Príprava drinku:
Do šejkra s množstvom ľadu pridáme rum, citrónovú šťavu a cukrový sirup. Dôkladne pretrepeme a precedíme do hrubostenného pohára. Ozdobíme kolieskom citróna a lístkom medovky. Podávame.
Galéria k článku
K článku neboli pridané žiadne iné obrázky.
Komentáre k článku
Doposiaľ nebol pridaný žiadny komentár.
Komentáre môžu pridávať len registrovaní užívatelia.