Stainer – povinná výbava každého barmana
Príprava Old fashioned drink sa radí medzi základné zručnosti pri miešaní nápojov. Nie je to bezhlavé nalievanie whisky, ktorá je ochutená a osladená. Jeho jednoduchosť je tým, čo preverí muža či ženu za obsluhujúcim pultom. Drink je dnes rovnako aktuálny ako pred 200 rokmi, keď vznikol.
Na začiatok si vyberte kvalitný bourbon, vyberajte ten, ktorému dôverujete chuťou, silou a vôňou. Tento drink si ho zaslúži. Nekvalitný alkohol v tomto drinku nemá miesto. Každé zaváhanie s jeho výberom bude zreteľný. Ďalej pokračujte dvojcestne – sú barmani, ktorí volia klasickú kocku či kryštálový cukor a druhá skupina si vyberie cukrový sirup, ktorý ušetrí čas prípravy. Zvoľte si to čo je vám príjemnejšie a v čom sa cítite isto. No všeobecne – použitím cukrového sirupu pripravíte drink o jeho hĺbku a textúru.
Ingrediencie:
1 lyžička cukru
3 streky Angostura bitters
1 lyžička vody
60 ml bourbonu
Ozdoba: pomarančový twist
Postup:
Začnite naliatím bittera a vložením cukru do shakera. Pridajte vodu a miešajte, kým sa cukor takmer nerozpustí. Naplňte ľadom, pridajte bourbon a miešajte, kým sa bourbon nezachladí. Preceďte pomocou sitka – stainera do klasického pohára s rovným dnom na veľkú kocku ľadu. Vytlačte esenciálny olej z pomarančovej kôry a ozdobte ho pomarančovým twistom.
Galéria k článku
K článku neboli pridané žiadne iné obrázky.
Komentáre k článku
Doposiaľ nebol pridaný žiadny komentár.
Komentáre môžu pridávať len registrovaní užívatelia.