Tip na horúci letný deň - káva COLD BREW
Káva sa pri príprave tohto nápoja nezalieva horúcou vodu, iba sa nechá pomaly lúhovať.
Ak si myslíte, že COLD BREW sa rovná klasickej ľadovej káve, musíme vás vyviesť z omylu. Táto príprava kávy je špeciálna v tom, že kávu nezalievame horúcou vodu ako pri príprave ľadovej kávy. Káva sa lúhuje zaliatím zomletej zrnkovej kávy studenou vodu a pomalým lúhovaním v rozmädzí 16 - 24 hod. Pomalá extrakcia kávy urobí výsledný nápoj nesmierne chutým a zároveň voňavým.
Ako na to?
Do uzatvárateľnej sklenenej nádoby (napr. pohár na zaváranie) nasypte 90 - 100 g čerstvo pomletej kávy, zalejte 1 l studenej vody, pretrepte a vložte do chladničky. Nechajte nápoj oddychovať 16-24 hod. a následne prefiltrujte do pohára.
Galéria k článku
K článku neboli pridané žiadne iné obrázky.
Komentáre k článku
Doposiaľ nebol pridaný žiadny komentár.
Komentáre môžu pridávať len registrovaní užívatelia.