
De Luze (0 produktov)
Najväčšiu pálenicu v regióne Cognac, ktorá je rodiskom tohto obľúbeného nápoja, vlastní rodina Boinaud. Ich destilérka obsahuje 41 destilačných sústav tzv. Charentais pot-stills. Základom pre vznik ich kvalitného koňaku sú nefiltrované vína, ktoré sa destilujú dvakrát v maloobjemných destilačných prístojoch.
Boinaudovci nechávajú svoje koňaky dozrievať zvyčajne dlhšie ako predpisuje zákon ustanovený k označovaniu koňaku - tá je u V.S. min. 2 roky, V.S.O.P. min. 4 roky a X.O. min. 6 rokov. Pre jednotlivé typy koňakov starostlivo nevyberajú len surovinu, ale aj typ pivnice, pretože je rozdiel, kde „živá voda“ dozrieva. K dispozícii majú vlhké i suché pivnice, ktoré spolu so sudmi dodávajú ich rodinnému pokladu jedinečné vlastnosti – ich osobitú chuť, individualitu i silu. Z pivníc budovaných v priebehu štyroch storočí vychádza kvalita, na ktorej si francúzski odborníci zakladajú.